Prenumerera på uttalanden

Hör av dig till info(at)su.fi om du vill få SU:s uttalanden skickad till dig per e-post.

Kan Centern och Samlingspartiet föra en trovärdig regeringspolitik tillsammans med en dömd rasist?

Christoffer Ingo,
Förbundsordförande

Svensk Ungdom: Kan Centern och Samlingspartiet regera med en rasist?

Idag stod det klart att regeringspartiet Sannfinländarna valt Europaparlamentariker Jussi Halla-Aho till sin nya ordförande. Svensk Ungdom ser skäl för de två andra regeringspartierna Centern och Samlingspartiet att tänka över Finlands framtid.

–    Kan Centern och Samlingspartiet föra en trovärdig regeringspolitik tillsammans med en dömd rasist?, frågar Svensk Ungdoms förbundsordförande Christoffer Ingo.

Jussi Halla-Aho leder partiet med utrikesminister-, Europaminister-, kultur- och idrottsminister-, försvarsminister- samt social- och hälsovårdsministerposterna. Finland som en öppen rättsstat med en klart positiv inställning till EU kan inte ledas av en främlingsfientlig motståndare av det europeiska samarbetet, av euron och av tvåspråkighet. Väljer Juha Sipilä och Petteri Orpo att det finns plats för detta i Finlands regering säger det mycket om partiernas värdegrund.

Svensk Ungdom anser istället nya regeringsförhandlingar borde inledas tillsammans med trovärdiga partier, eller att nyval skulle utlysas. Detta vore det enda rätta gentemot de medborgare som inte var i Jyväskylä och gett sitt mandat till Halla-Aho.

–    Svensk Ungdoms åsikt är klar: Vi är redo för nyval. Riksdagen ska spegla Finlands medborgares åsikt, och största delen av Finlands befolkning är inte rasister, säger Ingo.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone