Prenumerera på uttalanden

Hör av dig till info(at)su.fi om du vill få SU:s uttalanden skickad till dig per e-post.

EU är inte perfekt men Europa har klart mera att vinna än att förlora på att samarbeta. Det här är en välbehövd positiv signal att landet är på väg mot rätt håll.

Ida Schauman,
Förbundsordförande

Svensk Ungdom: Macrons seger ger hopp för framtiden och unga

PRESSMEDDELANDE 24.4.2017

Publiceringsfritt genast

Sent i natt segrade liberalismen i den första omgången i franska presidentvalet då centerliberala Emmanuel Macron gick vidare till andra omgången med fler röster än ultranationalistiska Marine Le Pen. Resultatet bådar gott för Europa och är ett stort steg för att stoppa populismen. Svensk Ungdoms ordförande Ida Schauman säger att valresultatet är hoppingivande.

– Macrons seger ger hopp för framtiden, för unga och för kommande generationer. Det behövs framåtsträvande och modig politik för att vända utvecklingen i Frankrike och i Europa. EU är inte perfekt men Europa har klart mera att vinna än att förlora på att samarbeta. Det här är en välbehövd positiv signal att landet är på väg mot rätt håll.

Andra omgången den 7 maj kommer att vara avgörande för EU:s framtid. Svensk Ungdom hoppas på att franska folket fortsätter rösta för ett öppet och liberalt Frankrike och ett gemensamt EU.

För mer information:

Förbundsordförande för Svensk Ungdom, Ida Schauman, 0401824969, ida@su.fi

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someone