SU - 1200x630

Publicerad

Dela denna artikel

Regelbrott förekom på kongressen i Vasa

På Svensk Ungdoms kongress 3.-5.5 i Vasa inträffade ett allvarligt försök att påverka personvalen. En individ deltog under falskt namn i syfte att rösta i ordförandevalet på sin vän, vilket strider mot våra regler som alla medlemmar godkänt.

 

Detta är oacceptabelt och regelbrott leder alltid till konsekvenser. Vi vill försäkra våra medlemmar om att dylika incidenter är mycket ovanliga och att vi kommer att noggrant granska och förbättra våra rutiner för att förhindra att det händer igen.

 

Kongresspodiet reagerade snabbt när detta kom till vår kännedom. Röstlängden fastställdes på nytt och ordförandevalet genomfördes med korrekt röstlängd. Personen som uppträdde under falskt namn avlägsnade sig frivilligt.

 

Vi tar starkt avstånd från alla former av fusk och förfalskningar inom vår verksamhet, särskilt i personval, och beklagar den förvirring som uppstod. Valet förrättades på nytt enligt korrekt röstlängd, vilket innebär att ingen skada skett i den stora helheten.

 

Förbundet kommer att se över och förbättra sina processer för att säkerställa att våra val alltid genomförs korrekt och att demokratin respekteras. Vi uppskattar våra medlemmars förståelse och stöd i detta arbete.

 

På frågor svarar: 

 

Anna Oksanen

0400659880, anna.oksanen@su.fi 

Fortsätt läsa

Evenemang

SU i Nyland höstmöte

Bästa medlemmar, härmed sammankallas alla Svensk Ungdom i Nyland rf:s medlemmar till höstmöte onsdagen den trettionde oktober (30.10)  kl 18:00. Mötet ordnas som ett hybridmöte,

Läs mer »