SU - 1200x630

Publicerad

Dela denna artikel

Information om händelse på Svensk Ungdoms kongress 3-5.5.2024

På Svensk Ungdoms kongress 3.-5.5 i Vasa hände ett försök till påverkan i personvalen. En person deltog under falskt namn under första omgången av omröstningen i förbundsordförandevalet. Att uppträda under falskt namn bryter klart mot Svensk Ungdoms spelregler som varje deltagare godkänt innan kongressen.

 

Vi har nu hört alla inblandade och kan konstatera att personen som deltog under falskt namn inte är medlem i Svensk Ungdom. Eftersom personen inte är medlem kan förbundet inte avstänga personen från förbundet. Personen kommer dock inte att kunna delta i förbundets verksamhet i framtiden.

 

En av Svensk Ungdoms medlemmar har avstängts från verksamheten. Personen har medverkat i det ovan nämnda fallet. Avstängningen gäller i detta skede ett år, men kan omprövas eller förlängas av förbundsstyrelsen. Medlemmen är avstängd från all Svensk Ungdoms verksamhet och samtliga förtroendeuppdrag där personen sitter på Svensk Ungdoms mandat.

Svensk Ungdom tar starkt avstånd från alla former av fusk och förfalskningar inom vår verksamhet, särskilt i personval. Förbundet kommer att se över och förbättra sina processer för att säkerställa att våra val alltid genomförs korrekt och att demokratin respekteras.

 

Svensk Ungdom kommer inte att gå ut med namnen på personerna i fråga.

 

På frågor svarar:

 

Anna Oksanen

Förbundssekreterare

Fortsätt läsa

Evenemang

SU i Nyland höstmöte

Bästa medlemmar, härmed sammankallas alla Svensk Ungdom i Nyland rf:s medlemmar till höstmöte onsdagen den trettionde oktober (30.10)  kl 18:00. Mötet ordnas som ett hybridmöte,

Läs mer »