Publicerad

Dela denna artikel

Ställ upp i kommunal- eller välfärdsområdesvalet?

SU söker unga kandidater i kommunal- och välfärdsområdesvalet 2025

Kommunal- och välfärdsområdesvalet ordnas i april 2025. Svensk Ungdom arbetar för att unga personer ska representeras och påverka i beslutsfattandet på alla nivåer och därför är det viktigt med unga kandidater (18-30) som ställer upp som kandidater i valet. Kandidatrekryteringen pågår för fullt!

 

 

Vi söker kandidater som vill jobba för ett liberalt, hållbart och jämlikt Finland – ingen särskilt förhandskunskap behövs! Om du har en åsikter och tankar om hur din närmiljö och vård kunde fungera bättre så är valet 2025 en utmärkt hans att göra din röst hörd. Utan unga personer i beslutsfattandet kommer inte heller besluten i kommunerna och välfärdsområdena ta ungas perspektiv på nutiden och framtiden i betraktande.

 

Som SU kandidat får du hjälp med din kampanj av SU:s styrelse och personal samt lära känna andra unga kandidater.

Är du intresserad av att kandidera? Vill du veta mer om vad det innebär?

Vänligen skicka ett mail till SU:s förbundsordförande Dan Cederlöf (dan.cederlof@su.fi)  där du skriver: 

-Vilken kommun / välfärdsområde du är bosatt i

– Ditt telefonnummer

Så återkommer någon från SU till dig inom kort!

Genom att sända in mina uppgifter ger jag mitt samtycke till att SU behandlar dem och kontaktar mig. Intressanmälan är inte bindande. Vi strävar efter en mångfald bland våra kandidater och behandlar varje intresseanmälan jämlikt.  Eftersom partiernas platser på kandidatlistorna på grund av valsystemet är begränsade, kan vi inte garantera en plats åt alla som vill kandidera. 

Fortsätt läsa

Evenemang

SB på SB

Välkommen på höstens roligaste sitz – SB på SB! (Sandra Bergqvist på Skärgårdsbaren) Idrotts- och ungdomsminister Sandra Bergqvist (SFP) välkomnar alla på sitz till Skärgårdsbaren

Läs mer »