Simon Hellbom

Publicerad

Dela denna artikel

Skattelättnader och regleringsförenklingar krävs för att främja grön omställning

Förra veckan fylldes tidningsspalterna om stora utmaningar i det nordiska batteribältet.  Bland annat Northvolt genomgår stora ekonomiska problem och Freyer Battery’s fabrik i Mo i Rana i Norge står tom. Många företag väljer att etablera sina verksamheter i USA, eftersom det finns goda incitament och möjligheter där.

För att klara av den globala konkurrensen måste Finland skapa bättre incentiv för grönt företagande. Svensk Ungdom efterfrågar skattelättnader för grönt företagande samt en förenkling av regleringen när det kommer till tillståndsprocesser gällande gröna investeringar.

– För att skapa tillväxt måste förutsättningarna också vara i skick. Det behövs både sänkta skatter samt mindre krångel med byråkrati för att locka hit företagen, säger SU:s vice ordförande Simon Hellbom.

En annan nyckelfaktor när det kommer till den gröna ekonomin är arbetskraftsinvandringen. Svensk Ungdom vill att processerna kring arbetskraftsinvandringen effektiveras och förutsättningar bör skapas för att invandrarna ska vilja stanna och bidra långsiktigt till samhället.

– Om Finland ska klara av de ekonomiska svårigheterna måste man betrakta invandring som en nödvändighet. Vasaregionen och energiklustret visar redan ett gott exempel åt resten av landet när det kommer till integrationen, avslutar Hellbom.

Fortsätt läsa

Evenemang

SB på SB

Välkommen på höstens roligaste sitz – SB på SB! (Sandra Bergqvist på Skärgårdsbaren) Idrotts- och ungdomsminister Sandra Bergqvist (SFP) välkomnar alla på sitz till Skärgårdsbaren

Läs mer »