Centerungdomen har i ett uttalande under fredagen kritiserat regeringspartiernas ungdomsförbund för tystnad gällande den misslyckade generationspolitik som regeringen för. De lyfter fram hur skattefriheten på det första bostadsköpet dras in, och att det drabbar specifikt unga som drömmer om en egen bostad. 
– Kritiken att Svensk Ungdom skulle ha varit tysta angående den klart misslyckade generationspolitiken som regeringen för stämmer inte. Vi har hela tiden påpekat att statsfinansernas balansering bör ske rättvist och inte så att en grupp påverkas orimligt – som nu, svarar förbundsordförande Julia Ståhle.

SU har i tidigare uttalanden, både i dagstidningar, pressmeddelanden, på sociala medier och genom internt påverkningsarbete fört fram sin syn på regeringens politik. 

– De åtgärder som slår mot unga måste ses som en helhet och att göra en analys av intressebevakningens aktivitet på basen av de finskspråkiga uttalanden som görs är att simplifiera ärendet. Vi kan förstås inte prata för andra ungdomsförbund, men åtminstone Svensk Ungdom tar sin roll som regeringspartiet SFP:s ungdomsförbund på allvar. Vi kommer också i fortsättningen lyfta fram vår syn på regeringens politik, och uppmuntrar därför Centerungdomen till att följa med också svenskspråkiga medier för att se det, avslutar Ståhle.