Under de senaste veckorna har världen chockerats av det uppblossade våldet i konflikten mellan Israel och Palestina. Hamas brutala terrorattack mot Israel är en fortsättning på en konflikt som pågått i redan 75 år, och Israels svar på attacken är ytterligare en eskalation som garanterar fortsatt konflikt. SU vill att våld mot civila i alla situationer ska fördömas.

– Svensk Ungdoms internationella utskott fördömer allt våld mot civila. Vi fördömer Hamas attack mot civila i Israel, sådant våld går inte att rättfärdiga på något sätt och Israel har rätt att försvara sig mot terror, säger Benjamin Bergan, ordförande för Svensk Ungdoms internationella utskott.

I sitt försvar måste Israel ändå följa reglerna för krig och får inte använda civila som spelbrickor, eller medvetet anfalla civila mål.

– Vi fördömer det övervåld Israel gör sig skyldigt till gentemot den civila palestinska befolkningen i Gaza.

Finland är känt som ett land som symboliserar fred och diplomati. Därför måste Finland enligt utskottet agera som ett föredöme.

– Vi måste fördöma Hamas terrorvåld mot Israel, och Israels extrema svar mot Gaza. Vi måste sätta press på för att åstadkomma vapenvila, avsluta vatten- och elembargot mot Gaza, och öppna en humanitär korridor för civila palestinier som vill fly området. Finland måste oavbrutet arbeta för fred i världen, avslutar Bergan.