Hallituksen politiikalla on useita negatiivisia vaikutuksia nuoriin ja erityisesti opiskelijoihin. Rkp:n osallistuminen tähän hallitukseen on ollut pitkään kiistanalainen aihe. Nyt Rkp-nuoret vaativat emopuolueelta väliraporttia siitä, mitä hallitukseen osallistuminen on tarkoittanut nuorten osalta ja miten puolue aikoo toimia nuorten parhaaksi tulevaisuudessa, kertoo Rkp-nuorten puheenjohtaja Julia Ståhle.

– Siitä huolimatta, että puolueellamme on sekä opetusministeri että nuorisoministerin salkut, niin emme ole saaneet syksyn aikana tarpeeksi konkreettisia visioita, joilla olisi myönteisiä vaikutuksia nuorille, sanoo Ståhle.

Ståhle peräänkuuluttaa resursseja jotta nuorten kannalta hyviä kirjauksia hallitusohjelmassa voitaisiin toteuttaa tarkoituksenmukaisesti.

–On myönteistä, että valtion taloutta halutaan tasapainottaa, mutta jos tasapaino tehdään ottamalla pois nuorten turvallisuuden tunnosta tänään, niin tulee ne paljon kalliimmiksi myöhemmin, Ståhle sanoo.

Rkp-nuoret ovat jo pitkään ollut huolissaan siitä, miten sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus näkyy hallituksen politiikassa.

– Ennen ruotsalaisen eduskuntaryhmän talvikokousta haluamme, että nuorten asiat nostetaan vakavasti asialistalle. Haluamme konkreettisia suunnitelmia siitä, miten puolueen politiikka toteutetaan hallituksessa ja arvion hallituksen politiikan myönteisistä ja kielteisistä vaikutuksista nuoriin, Ståhle toteaa lopuksi.