På Svensk Ungdom i Egentliga Finlands höstmöte fick William Gräsbeck (Esbo) fortsatt förtroende som kretsens ordförande. Kretsen beslöt också under mötet att byta namn från Svensk Ungdom i Åboland till Svensk Ungdom i Egentliga Finland.

– Egentliga Finland är namnet på den region kretsen är verksam i, och därför har vi valt att byta namn. Jag är glad över hur kretsen fortsätter utvecklas och hur bra vi når ut till nya områden. Det vill jag ännu fortsätta jobba med, säger Gräsbeck.

År 2021 har fokus varit på kommunalvalet – nu riktar kretsen blickarna mot välfärdsområdesvalet i januari. Det finns även förhoppningar om att så småningom kunna övergå till verksamhet med mera fysiska träffar.

– Välfärdsområdesvalet står bakom dörren och vi har toppenkandidater med. De kommer lyfta upp de frågor inom vården som är viktiga för unga, bland annat mentalvårdstjänster. Jag är tacksam för det fortsatta förtroendet och hoppas att vi så småningom kan återgå till allt mera verksamhet där vi kan träffas på riktigt, säger Gräsbeck.

Under höstmötet på fredag kväll valdes också kretsens övriga styrelsemedlemmar:

Ordinarie medlemmar:
Mi Adolfsson (Pargas)
Axel Rantanen (Pargas)
Aleksandra Sjöberg (Jakobstad)
Sebastian Lindgren (Åbo)
Theo Kallström (Hangö)
Alexander Kruglov (Kimitoön)
Sabina Olin (Åbo)

Suppleanter:
Rufus Långbacka (Helsingfors)
Oscar Skogberg (Esbo)
Linda Johans (Jomala)
Amanda Fagerström (Jomala)