Etenkin lapset, joiden vanhemmilla ei ole mahdollisuutta kuljettaa lapsiaan kauemmas, kärsivät päätöksestä.

 

Helsingin kaupunki on päättänyt lopettaa urheiluseurojen salivuorot 39:ssa kaupungin koulussa, mikä on noin kolmannes kaikista seurojen käytettävissä olevista kouluvuoroista. Kaupunki perustelee päätöstä sillä, että tulevana lukuvuonna tiloja tarvitaan opetustarkoitukseen, meneillään olevan pandemian vuoksi. RKP-nuorten Helsingin piirin puheenjohtaja Emmi Piippo uskoo päätöksen olevan haitallinen lapsille.

– Koronapandemian vuoksi urheiluseurat tarvitsevat salivuorojen lakkauttamisen sijasta entistä enemmän tiloja, jotta urheilun harrastaminen olisi turvallista. On todennäköistä, että kaupungin päätöksen vuoksi seurat joutuvat kasvattamaan ryhmäkokoja. Lisäksi lasten ja nuorten on päätöksen myötä liikuttava julkisilla entistä useammin ja pidempiä matkoja kun harjoittelumahdollisuudet siirtyvät kauemmaksi, sanoo Piippo.

Harrastukset ovat tärkeitä lasten fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille. Helsingissä salivuorojen saatavuus on jo aiemmin ollut heikkoa – tiloja ei ole tarpeeksi ja urheiluseurat ovat riippuvaisia koulujen salivuoroista. Lähikoulujen tilat ovat seuroille edullinen vaihtoehto, joka tuo harrastuksen lähelle lapsia.

– Onko mahdoton ajatus, että liikuntasalit toimisivat opetuskäytössä päivisin ja iltaisin ne muunnettaisiin seurojen käyttöön siirtämällä pulpetit sivuun? On todella valitettavaa, että etenkin lapset, joiden vanhemmilla ei ole mahdollisuutta kuljettaa lapsiaan kauempana sijaitseviin urheilutiloihin, kärsivät päätöksestä. Vähintä, mitä kaupunki voi tehdä on auttaa tyhjän päälle jääneitä seuroja löytämään korvaavat liikuntatilat, Piippo sanoo.