Svensk Ungdoms förbundsordförande Julia Ståhle öppnade förbundets 81:a kongress under lördag förmiddag. I sitt linjetal under den allmänpolitiska debatten lyfte Ståhle fram förbundets roll som partiets samvete. 

– Svensk Ungdom är en organisation som har förankrat sin plats inom partiorganisationen som partiets samvete. Vi måste ta denna position på allvar och fortsättningsvis föra fram SU:s politik på ett professionellt sätt. Till denna professionalism hör även kritik mot moderpartiet, vi är trots allt partiets samvete, och ibland så ska samvetet sticka fram hos var och en, sa Ståhle. 

Vidare lyfte Ståhle fram det kommande EU-valet och vikten av att engagera väljarna. 

– EU-valet är bakom hörnet och SU har flera fantastiska kandidater i flera regioner. Som alltid – är de unga kandidaterna otroligt viktiga för att partiet skall klara sig bra. Galluparna har den senaste tiden målat mörka moln över vårt mandat, men SFP lyckas alltid mobilisera sina väljare och jag är säker på att vi alla tillsammans kan säkra mandatet i Bryssel.

Svensk Ungdoms förbundskongress ordnas i Vasa den 3-5 maj.  Kongressen är förbundets årsmöte och samlar i år 80 delegater.