More

6.5.2020 09:00 - 09:45

Webinarium

Webben

Organized By

Svensk Ungdom

☕️ Bekanta dig med nya bubblor på vårt frukostwebinarium! ☕️

Länken till Zoom-evenemanget: https://us02web.zoom.us/j/85017593591

Svensk Ungdom tycker det är viktigt att utmana våra egna bubblor så ofta som möjligt genom att träffas, prata och (försöka) förstå varandra. Därför är det nu dags för den andra delen i Svensk Ungdoms webinarieserie: Bekanta dig med nya bubblor. Denna gång är det “stan” som möter “byn”. Målet är att utmana ingrodda tankesätt, möta fördomar och lära oss av varandra genom diskussion och dialog – allt över en kopp morgonkaffe.

Var och hur man bor används ofta för att kategorisera folk, och människor har en benägenhet att försvara sin hemort genom att visa på att “ni” inte förstår eller “vi” är lite bättre. Samtidigt har de flesta bott på flera olika orter och kategorierna är inte så svartvita som de ofta målas upp. Det finns många andra egenskaper som definierar en mer än var man bor. Alla bör bemötas lika och som individer, oavsett hemort. Men hur når vi dit? Och varför är just konflikten mellan landsbygden och städerna så stor? Allt detta diskuteras onsdagen den 6.5 kl 9.00!

I panelen deltar riksdagsledamot Mikko Ollikainen från Malax och Stina Wahlsten från Helsingfors. Diskussionen modereras av Ted Urho, verksamhetsledare för tankesmedjan Agenda.

Webinariet sker via Zoom den 6.5 kl. 9:00-9:45. Länken till evenemanget: https://us02web.zoom.us/j/85017593591

Alla deltagare har möjlighet att ställa frågor till panelisterna under webinariets gång. Vi bjuder på intressanta diskussioner och håller dig sällskap under din frukost!