Nicole Sten, 21, vill bli förbundsordförande för Svensk Ungdom. Sten är hemma från Närpes, arbetar inom äldrevården och är studerande. Hon är medlem i SU i Österbottens kretsstyrelse och tidigare medlem i Svensk Ungdoms förbundsstyrelse under verksamhetsåret 2022-2023. Sten är också stadsfullmäktigeledamot i Närpes stad.

– Unga lever idag i ett kravfyllt samhälle. En ständigt ökad press gällande utbildning och karriär samt ekonomisk osäkerhet, leder till problematik i ett samhälle där unga mår sämre än någonsin. Genom att skapa en inkluderande och stödjande miljö kan vi minska på normen om perfektion, säger Sten.

Stens kandidatur understöds av Maria Tokou, kretsordförande för SU i Österbotten, samt av förbundsstyrelsemedlem Anton Åkerman.

– Jag stöder personligen Nicoles kandidatur eftersom jag anser att hon har de egenskaper som behövs för att leda Svensk Ungdom framåt. Nicoles förmåga att samarbeta är en stor tillgång, hon är lyhörd och tar sig tid för att förstå andras åsikter och perspektiv. Hon jobbar målmedvetet, hon är mycket kunnig och hon är den samlande kraft som SU behöver just nu för att uppnå gemensamma mål, säger Tokou.

– Nicole har samlat på sig den rätta kompetensen från både SU och övriga förtroendeuppdrag inför ordförandeskapet. Som person är Nicole driftig och lyssnande, två viktiga egenskaper för en ordförande. Vi har fullt förtroende för att Nicole kommer bli en utmärkt ordförande för SU, säger Åkerman.

Svensk Ungdom väljer ny ordförande på sin förbundskongress i Vasa den 3-5 maj 2024. Nuvarande ordförande Julia Ståhle har meddelat att hon inte ställer upp för omval. Mer information om kongressen hittar du på vår evenemangssida.