Varför vill du sitta i Svensk Ungdoms förbundsstyrelse?

Jag vill bokstavligen leda förbundet. Det finns en eld inom mig att framföra stolthet och vilja till varje person inom SU och Finland. Ja de ger mitt liv mycket glädje! Jag vill sitta i förbundet för att ge SU en ansiktslyft, vi behöver en multikulturell insikt på vår politik, en politik som fortsätter att jobba för svenskan, vårt kulturarv men samtidigt som är villig att testa på nya saker! Att sitta i FS är något jag har redan gjort och därför vill jag spegla mina år av erfarenhet i posten som ordförande. SU behöver även en ledare som drar alla närmare varandra, där alla regioner känner sig bekväma, hörda och framför allt tagna på allvar. Jag vill bygga oss ett tak där vi alla kan dra värme från varandra och känna oss trygga. En plats där vi kan samla energi för att ta oss livets utmaningar. Därför vill jag sitta som Svensk Ungdoms ordförande.

Hurdan ledare är du?

Den som drar först i lasset, för att sedan visa vägen. Jag är en bra lyssnare och jag vill att ni ska kontakta mig, alltid när ni har något på hjärtat. Som ledare är jag kraftfull och hård när det gäller att försvara mitt hem och SU är mitt hem. Jag sätter gärna på högsta växel och är redo att ta snabba beslut då det behövs. Jag är detalj-orienterad och det är mitt mål att överskrida förväntningarna. Jag är hungrig och motiverad. Det finns ingen bättre känsla att motivera andra och det är därför jag vill se att ni lyckas. Det finns ingen ”jag” utan vi är alla tillsammans i samma båt. Som ledare är jag inte rädd att reflektera över ett mål som inte nåddes och ta misslyckan med hopp. Om vi inte misslyckas har vi iallafall lärt oss och prövat vattnet. Mitt mott är ”korta steg men med vision”. Som ledare är jag strukturerad och sätter alltid lagets bästa före mitt eget. SU ordförandeskapet förblir enligt samma praxis.

Vad är SU:s viktigaste uppgift och hur skulle du jobba för den?

SU politik är för alla, såväl äldre som yngre. Vårt viktigaste uppgift är vår politik. Att hålla fanan högt, med en modern och attraktiv politik som medför mervärde till samhället. Vi är i framdörren av politik och vi har en skyldighet att kämpa med blod, svett och tårar för en bättre framtid. Därför kommer min energi, hjärta och sinnen förbinda sig 24/7, 365 dagar för att se våra SU värderingar i varje beslutsorgan. Drömmer vi om något vill jag vara den ödmjuka muraren som bygger vårt hus. En sten i taget.

Vilka politiska teman är viktiga för dig?

Det finns tre! 1. Integrationen av en mer inkluderande SU! Vi kan nå ut till de som är utanför våra språkgränser. Vi vill ha en välfärdsstat bör vi vara attraktiva till nya skattebetalare, alltså = arbetskraftsinvandrare. Vår nativitet är låg och sjunkande. Finlandssvenskar ökar inte i antalet utom om vi integrerar på svenska. Vårt sjunkande stöd visar i alla mätningar att vi behöver nya röstberättigade som kan lita på oss. Ja då behöver vi kommunicera om vår verksamhet på engelska. Stöd och röster är en ”two-way-street”. Vi måste vara villiga att ge, för att sedan få tillbaka. 2. Utbildningspolitik! Ungas tillgång till en avgiftsfri andra stadie. Avlägger man till exempel studentexamen bör du inte fundera ifall du har råd att betala för studenten. Väljer du att ta en yrkesexamen bör du inte fråntas rätten att t.ex. skaffa fordonskörkortet! Går du på den prestigefyllda IB-linjen, bör du ha rätt att välja utbildningen oavsett din om du har råd att betala den skyhöga notan som finns i slutet av din examination. Högskolestuderande har varit länge måltavlan för besparingspolitik. Höj studiepenningen, ta tillbaka allmänbostads bidraget, höj inkomstgränsen och slopa intagningskvoterna, samhället ska inte straffa dig för att du byter yrke. Tvärtom ska samhället se till att du kan vakna med glädjetårar varje dag i veckan då du har valt rätt utbildning 3. Hållbara lösningar för miljö och för samhället! Vill vi utvecklas och rädda världen, ja då behöver vi vara visionärer i hållbarhetsfrågor. Det gäller att hitta energi lösningar som binder CO2, lösningar som gör att vårt lokaltrafik fungerar i hela landet. Lösningar som säkerställer lantbrukets effektivitet. Jag vill satsa på nytänk när det gäller vår ekonomi. Vi behöver hållbara lösningar som effektiv bygger vår ekonomi.

Hur taggad är du på kongressen

Det finns få ord som kan beskriva min energinivå, ¡VAMOS! Jag är redo att tömma batterierna för de kommande 6 månader! Nu kör vi!