Varför vill du sitta i Svensk Ungdoms förbundsstyrelse?

Mitt första år som ordförande har gått snabbt förbi och vi har hunnit åstadkomma väldigt mycket, både inom vårt förbund men också gällande riksdagsvalet. Jag vet att det finns ännu mycket som jag kan bidra med till förbundet och vill gärna fortsätta arbetet. Det kommande verksamhetsåret kommer att präglas mycket av EU-valet och jag är väldigt ivrig med att fortsätta med att bygga upp förbundets kampanj och stöda våra unga kandidater. Samtidigt vill jag också förstärka känslan av samhörighet bland våra aktiva inom de olika kretsarna och utskotten.

Vilka politiska teman är viktiga för dig?

Min bakgrund ligger inom den internationella politiken, då min tid inom Svensk Ungdom började från det internationella utskottet och jag har också tidigare varit aktiv inom internationell föreningsverksamhet. Det delområdet inom politiken är därför naturligt en av de viktigaste för mig. Den internationella gemenskapen måste ha ett fungerande samarbete för att den ska kunna handskas med kriser som bland annat krig, pandemier och politisk polarisering.

Jag brinner också för att lyfta fram de unga generationernas röster i beslutsfattandet då den politik som görs nu påverkar oss längst. Barn och unga är de som ofta faller utanför när olika intressen diskuteras och så skall det absolut inte vara. Det är viktigt att besluten som fattas är långsiktiga och hållbara.

Vad tycker du är den viktigaste politiska frågan i din krets?

Nyland är en region som i proportion till befolkningen har minst studieplatser. Finland behöver fler högutbildade, också internationella, och för att vi ska nå det måste bland annat finansieringen för utbildning säkerställas och förstärkas, och man måste se till att varje region har tillräckligt med studieplatser.