Svensk Ungdoms ordförande Christoffer Ingo meddelar i dag att han kommer ställa upp för omval vid förbundets kongress i april.

– Under det gångna året har vi fått ta del av regeringens handlingsförlamade politik där behövliga reformer faller och regionpolitiskt maktspel prioriteras. Behovet av en stark och förnyande motpol som SU har aldrig varit tydligare. Det syns tydligt i våra medlemssiffror eftersom vi för andra året i rad vuxit med ca 20 procent, säger Ingo.

Ingo valdes till förbundsordförande i fjol. Det kommande verksamhetsåret innefattar både landskapsvalet i oktober 2018 och riksdagsvalet i april 2019, och för Svensk Ungdom och Christoffer Ingo kommer valen bli nästa års högsta prioritet.

– Landskapsvalet kommer inleda riksdagsvalskampanjen, och nuläget för Svensk Ungdom ser väldigt bra ut. Vi har många starka kandidater i flera kretsar och målsättningen är att ge SFP ett till mandat och se SU:are i riksdagen, säger Ingo.

Svensk Ungdoms förbundskongress ordnas den 27-29 april i Pargas. Kongressen väljer förbundsordförande och styrelse för verksamhetsåret 2018-2019.