Theo Sjöblom, 22, har valts till Svensk Ungdom i Åbolands nya kretsordförande. Sjöblom efterträder Ville Berglund. Sjöblom kommer från Hangö, där han sitter i stadsfullmäktige och fungerar som ordförande för bildningsnämnden. Sjöblom studerar sociologi vid Åbo Akademi och har varit aktiv inom SU redan en längre tid.

– Vi har flera val på kommande i vår och det första jag och den nya styrelsen kommer att fokusera på är att föra en aktiv, synlig och mångsidig kampanj för att stöda våra duktiga kandidater och göra ett lyckat val. Dessutom vill jag förstärka integreringen av kretsens lokalavdelningar och medlemmar i vår verksamhet, säger Sjöblom.

Sjöblom leder den nyvalda kretsstyrelsen som består av ungdomar från de aktiva lokalavdelningarna i Åbo, Kimitoön och Pargas samt från den högskolepolitiska föreningen LSK i Åbo.