Linnéa Lang, 21, har i början av januari tillträtt tjänsten som förbundskoordinator för Svensk Ungdom. Tjänsten, som tidigare hette sekreterare för högskolepolitik och organisation, innebär organisatoriska uppgifter på kansliet och att fungera som sekreterare för Svensk Ungdoms högskolepolitiska utskott LSK.

Lang är hemma från Grankulla och studerar sociologi vid Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet där hon även jobbat som undervisningsassistent under hösten. Hon är aktiv i Lyran och sitter med i körens musiknämnd för tredje året, där hon från och med i år fungerar som vice dirigent.

– Jag ser fram emot att bli en del av ett dynamiskt team och att tillsammans jobba för att ungas röst hörs och lyfts fram i samhällsdebatten! säger Lang.

Lang tillträdde tjänsten 4.1 och efterträder Annica Tallqvist som började jobba som ledningens assistent på Svenska folkpartiet.