En god intern kommunikation är en väsentlig del av en fungerande organisation. Svensk Ungdom är ett stort förbund med flera kretsar och utskott och i behov av en bättre intern kommunikation. En starkare kommunikation och ett gott samarbete gynnar hela förbundets verksamhet.

Vid större beslut som påverkar förbundet ska förslagsvis även kretsstyrelserna eller kretsstyrelsernas presidier få möjlighet att kommentera de kommande besluten. Detta skulle ge de övergripande förändringarna större transparens genom alla organisationsnivåer inom förbundet. En mera direkt kommunikation mellan kretsarna och förbundet skulle även lätta på verksamhetsledarnas arbetsbörda.

Svensk Ungdom i Österbotten vill att Svensk Ungdom ska arbeta för:

  • Att den interna kommunikationen ses över.
  • Att vid större beslut skall kretsstyrelserna även få möjlighet att kommentera besluten.

Förbundsstyrelsens svar

Som motionären lyfter fram är en god intern kommunikation en grundsten i verksamheten av en organisation. Svensk Ungdom har många kretsar, utskott och aktiva som ska få ta del av information på ett smidigt och fungerande sätt.

Det är viktigt att alla kretsar och utskott har en rak kontakt till förbundsstyrelsen för att kommunikationen genomsyrar alla de olika delarna av förbundet. Förbundsstyrelsemedlemmarna har därför som uppgift att vara i kontakt med jämna mellanrum med de utskott och kretsar till vilka de fungerar som kontaktpersoner. Förbundet har också ungefär varje månad MegaFS möten där kretsarnas och utskottens ordförande också närvarar och där det aktuella inom organisationen diskuteras och många beslut tas. Kretsarna har därmed en konkret möjlighet att påverka de beslut som tas och lyfta fram diverse ärenden. Därför anser förbundsstyrelsen att den andra att-satsen redan uppfylls.

Den interna kommunikationen måste ses över med jämna mellanrum och uppdateras kontinuerligt. Förbundsstyrelsen stöder den att-satsen och tackar för ett viktigt initiativ.

Därför anser förbundsstyrelsen att Svensk Ungdom ska arbeta för:

  • Att den interna kommunikationen ses över.

Utskottets förslag:

  • Att den interna kommunikationen ses över.

Kongressens beslut:

  • Att den interna kommunikationen ses över.