Tänään Helsinki pride kulkueessa marssitaan ihmisoikeuksien puolesta. RKP-nuorten puheenjohtaja Julia Ståhle nostaa esille pettymyksensä siihen, kuinka huonosti sukupuolivähemmistöjen oikeukset on huomioitu uudessa hallitusohjelmassa.

– Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö asioita tulisi edistää tulevina vuosina. Haluan nähdä muun muassa, että sukupuolivähemmistöjen oikeuksia räikeästi loukkaavat eheytyshoidot lopetetaan välittömästi, Ståhle sanoo.

Eheytyshoitojen kieltoa ajanut kansalaisaloite kaatui aiemmin keväällä kun Sosiaali- ja terveysvaliokunta lopetti asian käsittelyn ja perusteli päätöstä sillä, että asia ei kuulunut valiokunnan toimialaan.

Ståhle vaatii, että hallitus tarkastelee miten sukupuolivähemmistöjen asemaa voi parantaa ja suuntaa katseensa sosiaali- ja terveysministeriön lisäksi Rkp:n hallinnoimaan Opetusministeriöön.

– Nuoret, jotka kuuluvat sukupuoli tai seksuaalivähemmistöön ovat haavoittuvassa asemassa. Kaikkeen häirintään ja vähättelyyn tulee puuttua määrätietoisesti. Yhdenvertaisuustyössä kunnilla, muilla palveluntuottajilla sekä kouluilla on suuri vastuu, toteaa Ståhle.