Dan Cederlöf kandiderar till förbundsordförande för Svensk Ungdom på förbundets kongress i maj 2024. Cederlöf har varit aktiv medlem sedan 2017 och har det senaste verksamhetsåret varit ledamot i förbundsstyrelsen, där han har arbetat för ett synligare och mer enat SU.

– I en tid då världen är allt mer otrygg, är det kritiskt att ungas röster inte bara hörs, utan också värderas och beaktas i de beslutsprocesser som formar vår gemensamma framtid, säger Cederlöf.

Cederlöf är 22 år gammal och kommer från Helsingfors. Han slutför för tillfället sina kandidatstudier i allmän och vuxenpedagogik vid Helsingfors universitet. Cederlöf vill fostra en konstruktivare politisk dialog inom förbundet med ett fokus på lösningar.

– Samhället är allt mer polariserat. Vi behöver en mer inkluderande och konstruktiv politisk dialog, där uppmärksamheten riktas mot hållbara lösningar snarare än kortsiktiga konflikter, fortsätter Cederlöf

SU i Helsingfors och samkretsens ordförande Alma Portin uttrycker sitt stöd för Cederlöfs kandidatur.

– SU behöver en ledare som är både kompetent, kunnig och ambitiös – och i Dan ser jag alla dessa egenskaper. Han är känd för sitt öppna ledarskap och sin vilja att tillsammans jobba för gemensamma mål. Med Dan som ordförande kan vi vara trygga i att vi som förbund kommer att ha klara riktlinjer och en stark ledning även när det gäller de största utmaningarna vi står inför. Jag ser ett otroligt kunnande och en stor passion för politik hos Dan, och jag stöder honom därför till mitt fullaste, säger Portin.

Även förbundets vice ordförande Anton Broända uttrycker sitt stöd för Cederlöf.

– Jag har känt Dan i flera år, detta år som förbundsstyrelsemedlem och tidigare som ordförande för ekonomi- och arbetsmarknadspolitiska utskottet. Jag har fullt förtroende att han kommer att sköta uppdraget som ordförande för Svensk Ungdom väl, säger Broända.

Svensk Ungdom väljer ordförande och styrelse på sin kongress den 3-5 maj i Vasa. Sittande förbundsordförande Julia Ståhle har meddelat att hon inte ställer upp för omval.

Bild: Miranda Uthardt