Alma Portin, 20, vill bli Svensk Ungdoms vice ordförande. Portin är hemma från Helsingfors och studerar vid Hanken. Hon är för tillfället kretsordförande för SU i Helsingfors och medlem i Helsingfors ungdomssektion. – Jag vill aktivt arbeta för ett tätare samarbete med SFP samt föra aktiv dialog med det nya presidiet. Som SUs vice ordförande vill jag värna om de unga genom att föra fram frågor som är aktuella för dem. Vi bör arbeta för att de ungas ekonomiska säkerhet stärks och det görs satsningar på de ungas välmående. För att garantera att vårt budskap når ut till väljare bör förbundet aktivt föra sin politik på flera språk, säger Portin.

Portins kandidatur stöds av riksdagsledamot Eva Biaudet och förbundets tidigare vice ordförande Morris Liemola.

– Alma är en stark och trovärdig påverkare. Hon är pålitlig och driver frågor aktivt och målmedvetet. Hon är inte rädd för att yttra sina åsikter och står för sina värderingar. Det har varit fint att få samarbeta med henne, säger Biaudet. 

– Alma har redan varit aktiv i SU i några år och jag har alltid uppskattat Almas positiva energi och förmåga att diskutera, debattera och kommunicera politik. Det råder inte en tvekan om att Alma skulle kunna axla rollen som vice-ordförande för SU. Almas strävan till vice ordförandeskap har mitt fulla stöd, säger Liemola.