Svensk Ungdoms EU-valsprogram har i dag den 27.3. lanserats på webbsidan su.fi.

Programmet består av fyra temahelheter: utbildning, klimat, fred, ekonomi. 

– I vårt valprogram har vi lyft fram de helheter som vi ser som särskilt viktiga för att garantera en attraktiv union för de yngre generationerna – också för dem som ännu inte får rösta. Det handlar om att man ska kunna utbilda sig och åka på utbyte, om att skapa tillväxt i ekonomin samtidigt som klimatet tryggas, och att EU ska ta en starkare ställning för mänskliga rättigheter och fred, säger Julia Ståhle, förbundsordförande.

I programmet lyfts fram bland annat att Erasmus + stipendiernas framtid ska tryggas, att EU stärker sin strategiska autonomi, samt att den europeiska ungdomsgarantin ska ges tillräckliga resurser och implementeras i varje medlemsland. Programmet fungerar som ett komplement till SU:s övriga politiska program. 

– SU:s uppgift i EU-valet är inte bara att lyfta ungas perspektiv, men också att uppmuntra unga till att rösta. Valdeltagandet bland unga och befolkningen överlag är fortfarande oroväckande lågt, med tanke på hur viktigt EU är både för vardagen men också för världspolitiken för att skapa en stabil och trygg framtid. Vi är glada att flera SU:are finns med på SFP:s kandidatlista, och ser fram emot en intensiv kampanj där vi tar en central roll i att trygga partiets mandat i Bryssel, avslutar Ståhle.

Programmet i sin helhet går att läsas här.