Ida Flemmich, 26, kandiderar i riksdagsvalet 2023 i Nyland. Flemmich är hemma från Sjundeå och nominerades som kandidat på Svenska folkpartiet i Nylands kretsstyrelsemöte under onsdagen. För tillfället är Flemmich styrelseordförande i Arcada studerandekår (ASK) och sitter som styrelsemedlem i Finlands studerandekårers förbund (SAMOK). Flemmich studerar kulturproducentskap på Yrkeshögskolan Arcada. Hon vill framför allt arbeta för en hållbar högskolepolitik i hela Finland. Flemmich har inte kandiderat i nationella val förut, och ser fram emot de nya utmaningarna.

–  Jag ser fram emot att gå från att jobba för alla yrkeshögskolestuderande, till att jobba för alla ungas intressen och framtid i Finland. Vi behöver fler unga beslutsfattare, vi behöver fler beslutsfattare med olika bakgrund och olika utbildning, för att verkligen kunna bygga ett framtidens Finland, säger Flemmich.

Efter att det senaste året fått representera Finlands yrkeshögskolestuderande i Europa och EU, har Flemmich fått insikter om hur bra läget är i Finland, men också sett hur mycket bättre vi kunde ha det. Nu vill hon vill se Finland blomstra till ett mer mångkulturellt, jämställt och internationellt land, ett land som visar exempel åt resten av världen med sina framgångar. Det anser hon att man kan åstadkomma genom att stärka studerandes ställning och stöd, och genom att främja vardagen och den mentala hälsan hos dem som kommer att föra det här landet framåt.

– Jag vill vara en kandidat som representerar studerande och unga, avslutar Flemmich

Se de övriga SU-kandidaterna i riksdagsvalet på den här sidan.