Idag uppmärksammar vi minnesdagen för förintelsens offer. Antisemitismen har under den senaste tiden ökat märkbart i Europa. Inte minst i Frankrike, Tyskland och Storbritannien har vi sett en stor ökning, men också i vårt grannland Sverige och här hemma i Finland. 

– Denna utveckling kan aldrig accepteras. Antisemitismens rötter sträcker sig djupt in i historien, och det är skrämmande att se dess återkomst i dagens samhälle. Många hör och ser antisemitismen dagligen, säger Simon Hellbom, medlem i Svensk Ungdoms förbundsstyrelse.

Svensk Ungdom är djupt oroad över denna utveckling och anser att det arbete som Svenska folkpartiet gör tillsammans med de andra regeringspartierna när det kommer till motverkandet av antisemitism är otroligt viktigt.

– Det är viktigt att stärka lagstiftningen och tillämpningen av den för att säkerställa att de som utövar antisemitism ställs till svars. Detta kräver ett nära samarbete mellan myndigheter och civilsamhället, fortsätter Hellbom.

Finland, känt för sin starka demokrati och respekt för mänskliga rättigheter, får aldrig stänga ögonen för antisemitismens närvaro. Det är vår gemensamma plikt som samhälle att främja inkludering och bekämpa hat.

– Regeringen och riksdagen har ett väldigt stort ansvar när det kommer till att bekämpa antisemitismen, men det kommer inte räcka. Alla beslutsfattare, politiska partier, samfund och hela civilsamhället måste ha en hård linje av nolltolernas mot antisemitism, avslutar Hellbom.