Ville Berglund ställer upp som kandidat i valet av Svensk Ungdoms förbundsstyrelse under förbundets kongress i september.

Berglund, 27, studerar till politices magister vid Åbo Akademi. Han vill jobba för att allt fler unga ska aktivera sig i politiken och för ett lyckat kommunalval.

– Jag vill arbeta för att fler unga skall få vara med och delta, göra politik och påverka i beslut som berör dem. Samtidigt vill jag också arbeta för att SU ska göra ett så bra kommunalval som möjligt. Det kan göras genom allt fler aktiva medlemmar och unga som aktiverar sig i politiken, säger Berglund.

Berglund har varit ordförande för utskottet Liberala Studerande LSK under det gångna verksamhetsåret och sitter i Nylands kretsstyrelse. Han har tidigare varit SU i Åbolands kretsordförande.

– Efter min långa tid som aktiv på krets- och utskottsnivån anser jag mig vara redo att hoppa in och arbeta i förbundsstyrelsen. Tack vare min långa erfarenhet anser jag mig ha både erfarenheten och expertisen för att föra fram SU i kommande kommunalval och jobba för ett allt mer liberalt och öppet Finland.

Svensk Ungdom väljer ny förbundsstyrelse under kongressen i Helsingfors den 11–13 september 2020.