Emilie Jäntti, 22, har under det gångna verksamhetsåret fungerat som förbundsstyrelse medlem. Nu är hon redo att axla mera ansvar och ställer därmed upp till vice ordförande.

Jäntti är hemma från Raseborg men bor för tillfället i Åbo där hon studerar folkrätt vid Åbo Akademi.

Jänttis hjärtefrågor är utbildning,ungas delaktighet, samt mänskliga rättigheter.

Ungas delaktighet har alltid varit en av Jänttis hjärtefrågor eftersom hon själv gick med i samhällspåverkansorganisationer som väldigt ung.

– Att få med unga i beslutsfattandet från en ung ålder är en viktig aspekt för att uppnå en reell representativ demokrati, säger Jäntti.

Jäntti har också fungerat tidigare som ordförande för Finland Svenska Skolungdomsförbund, där hon aktivt arbetade med utbildningsfrågor. Utbildning är en av de viktigaste grundstenarna i vårt samhälle, och i och med de sjunkande utbildningens resultat är det något vi verkligen måste satsa på för att i framtiden också ha världens bästa skola, anser Jäntti. 

Som vice ordförande vill Jäntti även arbeta för en bredare åldersspridning bland medlemmar och en satsning på förbundets kretsar.

– Vi behöver få med framtidens politiker i vår verksamhet redan från en ung ålder. Jag vill aktivt vara med och arbeta för att vi ska ha en bredare åldersspridning bland våra medlemmar och att vi ska ha en lågtröskelverksamhet, där det alltid ska kännas lätt att komma med, säger Jäntti

Sebastian Tolvanen, kretsordförande för Svensk Ungdom i Nyland understöder Emilie Jänttis kandidatur.

– Emilie har god erfarenhet av tidigare period i förbundsstyrelsen men även av andra förtroendeuppdrag i förbundsvärlden. Emilie är en aktiv och engagerad person som gärna tar ställning i olika sakfrågor. Hon skulle passa utmärkt som vice ordförande i förbundsstyrelsen!

Svensk Ungdom väljer förbundsstyrelse på sin kongress som ordnas den 12-14 maj.