Emilie Jäntti är kandidat i Nylands valkrets

Varför vill du sitta i Svensk Ungdoms förbundsstyrelse?

Jag ställer upp till vice ordförande för att jag vill fortsätta i förbundsstyrelsen och är redo att axla mera ansvar inom förbundet. Under mitt år i styrelsen har jag lärt mig otroligt mycket och jag vill mer än gärna vara med och arbeta för en liberalare morgondag också nästa verksamhetsår. Denna gång som vice ordförande.

Vilka politiska teman är viktiga för dig?

För mig är utbildning, ungas delaktighet och mänskliga rättigheter viktiga teman. Varför?

Utbildning är en av våra viktigaste grundstenar för att få samhället att snurra och något som de alltid lönar sig att satsa på. Ungas delaktighet i beslutsfattandet är något som allt för ofta ses över, även om det är otroligt viktigt för vår demokrati. Inom arbetet för mänskliga rättigheter är det viktigt att vi, som förbund, är en föregångare som ser till att allas lika värde tas i beaktande.

Vad tycker du är den viktigaste politiska frågan i din krets?

Jag anser att en av de viktigaste frågorna inom min krets är tillgången till högklassig och bra sjukvård. Året har börjat med en stor omställning för social- och hälsovården med tanke på övergången till välfärdsområdena. För att kunna trygga att alla har tillgång till en välfungerande vård också i framtiden bör vi komma ihåg att satsa på sjukvården även på landsbygden.