Svensk Ungdom i Österbotten har under torsdagkväll valt Maria Tokou till kretsordförande. Tokou har fungerat som kretsordförande sedan år 2022 och återvaldes av kretsmötet.

Jag är tacksam för det fortsatta förtroendet att leda Österbottens krets och känner mig motiverad att fortsätta arbeta för att föra fram ungas röst. Svensk Ungdom har fått mycket synlighet det senaste året och det är glädjande att det i år funnits ett så stort intresse för att vara med i kretsstyrelsen. 

Tokou är 27 år gammal och är hemma från Kronoby där hon fungerar som kommunfullmäktiges ordförande. Hon är också invald i Österbottens välfärdsområdesfullmäktige. Till vardags jobbar Tokou som förvaltningssekreterare på Pedersöre kommun.

– Det senaste året har kretsstyrelsen arbetat målmedvetet för att aktivera gräsrötterna och det ska vi fortsätta med det kommande året. På våren har vi EU-valet att se fram emot och SU i Österbotten kommer jobba aktivt för att lyfta fram frågor som är viktiga för de unga i vår krets, som omfattar Österbotten och Mellersta Österbotten.

Till övriga kretsstyrelsemedlemmar valdes:

Mira Bäck, Vasa
Simon Hellbom, Vasa
Linus Knutar, Vasa
André Martinez, Vasa
Elvira Nyrönen, Jakobstad
Emma Soini, Vasa
Nicole Sten, Närpes
Ingrid Wester, Jakobstad
Anton Åkerman, Närpes

Till suppleanter valdes:

Amanda Åkersten, Korsnäs
Elin Möller, Nykarleby
Ronja Nyberg, Vasa